Q1. Which of the following will import only static members of java.util.Arrays class?
    Answer: import static java.util.Arrays;
 
 
    Q2. Which of the following is not a property of a JVM?
   Answer: It prevents Java bytecode from being easily decoded/decompiled.
    
    Q3. Object which can store group of other objects is called
  Answer: Collection object
    
    Q4. Non-static nested classes have access to __  from enclosing class.
    Answer: All the members
    
Q5. What will be the output for the following code snippet?
a1.add("Ravi");
a1.add("Vijay");
Iterator it = a1.iterator();
System.out.println(it.next());
    Q6. Choose the correct option to fill the below code
    Answer: sc.nextInt(); sc.next(); sc.nextDouble();  
    
    Q7. Which of the statement is incorrect?
    Answer: Every class must contain a main() method.
    
    Q8. What is the output the following code?
   Answer:  1
    Q9. If there are 5 classes, E is derived from D, D from C, C from B and B from A. which class construct will be called first if the object of E or D is created?
    Answer: A
    
    Q10. What will be the output of the following code?
    Answer: a.y = 5 
                  b.y = 6  
                  a.x = 2
                 b.x = 2 
                 IdentifyMyParts.x = 2
    
    Q11. We want this code to print the titles of each book twice. Why doesn’t it?
   Answer:  None of the above. The code does print each book title twice.
    
Q12. What will be the output for the following code snippet?
map.put(1, "E-Box");
map.put(2, "Learning and Assessment");
map.put(3, "Platform");
map.remove(0);
System.out.println("Values after remove: "+map);
    Q13. How to convert Date object to String?
	Answer: SimpleDateFormat sdf = new SimpleDateFormat(“yyyy-mm-dd”);
    Sdf.format(new Date());
  
    Q14. If an exception occurs within the ___ block, the appropriate exception-handler that is associated with the try block handles the exception.
    Answer: try
    Q15. Choose the correct option based on this program?
    Answer: When executed, this program prints the following: “The removed element is: 1”
    Q16. Choose the option that contains only primitive literals.
    Answer: 1.2D, 1f, ‘c’
    Q17. What is the output of this program?
    Answer: The program runs fine and displays x[0] is 0.
    Q18. What is one of the most important reasons that Java supports extending classes via inheritance?
    Answer: Developers minimize duplicate code in new classes by sharing code in a common parent class.
    Q19. Predict the output.
    Answer: [Char, acte, r de, cide, s th, e re, spec, t]
    Q20. Consider the following code snippet.
    If you deserialize the object and print the field term (term is declared as int and is not a transient), what will it print?
    Answer: 57

